در غارها چیزی به جا نگذاریم حتی رد پا

به گزارش عدالت خبر صبح روز پنجشنبه  ۱۴ اسفندماه  کاروانی از دوستداران و حامیان محیط زیست و غار کرفتو در شهرستان دیواندره با شعار ‘غار کرفتو هویت تاریخی کردستان’در پارک ۲۲ گولان جمع شده و جهت آماده سازی  این مکان باستانی و تفریحی ساعت ۹ صبح عازم منطقه هوه تو و غار کرفتو شدند.

غار-کرفتو

در این همایش مردمی که با حضور مدیر کل اداره میراث فرهنگی و گردشگری کردستان،معاونت میراث فرهنگی اداره کل،مسئول پایگاه پژوهشی غار کرفتو،فرماندار دیواندره،معاون سیاسی فرماندار سقز و جمعی از مسئولین ادارات و اصحاب رسانه و گروهی از مردم شهرستان با شعار «در غارها چیزی به جا نگذاریم حتی رد پا، چیزی خارج نکنیم جز عکس و چیزی نکشیم جز زمان» و ‘غار کرفتو هویت تاریخی کردستان’برگزار شد و ضمن پاکسازی محوطه و داخل غار از آن نیز بازدید کردند.

در این گردهمایی بهرام فاتحی  فرماندار دیواندره ضمن تشکر از برگزار کنندگان این حرکت زیست محیطی گفت: غار کرفتو نماد کردستان و شهرستان دیواندره می باشد و ما سعی داریم که در جهت ثبت جهانی آن تلاش های لازم صورت گیرد و امسال نیز فرمانداری با اختصاص بودجه ای ۵۰۰ میلیون ریالی در صدد برطرف نمودن مشکلات روشنایی و برق محوطه و داخل غار هستیم که امیدواریم رفع گردد.

در این همایش رسول اشتودان مدیرکل اداره میراث فرهنگی و گردشگری کردستان گفت: تعیین عرصه و حریم قانونی محوطه غار کرفتو در دو بخش تاریخی و طبیعی، تهیه نقشه غار  و ایجاد کمپینگ های گردشگری خارج از حریم محوطه کرفتو از اقدامات مورد نیاز برای تکمیل پرونده طبیعی غار کرفتو جهت ارائه به سازمان یونسکو است و ما درصدد تامین اعتبار آن برای ثبت جهانی هستیم و امیدواریم با ثبت جهانی این اثر در آینده ای نزدیک شاهد شکوفایی صنعت توریسم و جذب حداکثری گردشگران داخلی و خارجی در منطقه کرفتو باشیم.

پاکسازی-غار-کرفتو

وی هزینه تکمیل پرونده غار کرفتو را هفت میلیارد ریال ذکر کرد و اظهار داشت: تعیین حریم یکی از کارهای اولیه در راستای تکمیل پرونده غار کرفتو است و این بخش به تنهایی نیاز به یک میلیارد ریال اعتبار دارد و بعد از آن باید نمونه آزمایش های طبیعی و تاریخی از این اثر نیز موجود باشد.

علیرضا آذرشب معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: ما در راستای مدیریت غار یک نفر کارشناس از سازمان مرکزی جهت پژوهش و مطالعه جذب نموده ایم تا بسیاری از کارهای ناتمام اینجا سروسامان یابد.

وی افزود: ما تلاش می کنیم که این اثر تاریخی و طبیعی را به ثبت جهانی برسانیم که در صورت  ثبت یک اثر در فهرست جهانی مزایایی را نیز برای آن اثر به دنبال خواهد داشت، برابر مفاد کنوانسیون ۱۹۷۲، حمایت از میراث فرهنگی و طبیعی بیش از همه وظیفه کشوری است که یک اثر جهانی را در خود جای داده است، لیکن این وظیفه از سوی جامعه بین المللی نیز مورد تأیید و حمایت قرار می گیرد و بخشی از حمایت هایی که از آثار جهانی صورت می پذیرد، به شکل مالی و از طریق صندوق میراث جهانی به عمل می آید.

در ادامه مراسم زباله های محوطه و داخل غار توسط حاضرین جمع آوری گردید و شرکت مخابرات دیواندره و همراه اول نیز به قید قرعه به ۶۰ نفر از حاضرین سیم کارت هدیه داد.

شما هم در قسمت نظرات در مورد این مطلب بنویسد بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد