پروسه ی حاشیه نشینی کتاب و فرهنگ

مطالعه کتاب و الزامات آنها، یک شاخص مدنی و حکایت از میزان توسعه یافتگی جوامع دارد.

ketab6914عدالت خبر : امروزه یکی ازآسیب های  بنیادی نظام آموزشی و فرایند آموزش در کشورمان، کم توجهی و گاه بی توجهی  به فضای فیزیکی  آموزشگاهها، توسعه نیافتگی تکنولوژی آموزشی بویژه فقر کتابخانه ها، سالن های مطالعه و عدم تجهیز و تمهید مکان هایی است که بتوانند جوانان ونوجوانان دانش آموزش و دانش آموخته را برای لحظه ای ازاین همه آشفتگی، اتلاف وقت و دغدغه  برهاند.

متأسفانه بیشتر خانواده ها در خصوص عنایت به کتاب و سرگرمی های مطلوب و مدرن برای فرزندان خود و فراهم نمودن خلوتی از مهر و آرامش در سایه کتاب و کتابخوانی، غافل وبی میل اند. مع الاسف بیشتر آموزشگاهها وخانه  های شهری و روستایمان –بویژه فضاهای آموزشی-  از داشتن کتابخانه هایی غنی و گویا ویا سالن هایی مناسب برای مطالعه، تحقیق و تبادل اندیشه علاقمندان، بی بهره اند.

مطالعه کتاب و الزامات آنها، یک شاخص مدنی و حکایت از میزان توسعه یافتگی جوامع دارد. امید است اصحاب آموزش، با درایت و درک اهمیت تاریخی موضوع، در خصوص تجهیز، توسعه و بستر سازی الگوهای یاد شده –در حد توان- با راه اندازی فضاهای استاندارد و مطلوب، تشویق و فرهنگ سازی گسترده ی نسل جوان، در اختیار گذاشتن چندین روزنامه ملی و محلی همراه با تعدادی نشریه علمی، آموزشی، تربیتی و سرگرمی برای دستیابی به موقع فراگیران و معلملن به آخرین دستاوردهای آموزشی در دنیا و همچنین شناخت الگوهای برتر و نوین تدریس و آموزش، گامی اساسی در راستای نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی و پروسه ی اندیشه بردارند. همیاری وهمراهی خانواده ها و جامعه  فرهنگی به عنوان یک بازوی آموزش در نظام های آموزشی نیمه متمرکز و احساس مسئولیت و مشارکت معلمان با تجربه، در این مسیر رهگشا خواهد بود.

بخشی از آسیب ها و تب های ناشی از چالش های روزمره ی جامعه، متوجه نسل فعال و کتابخوان ماست؛ ومتأسفانه پروسه ی حاشیه نشینی کتاب وفرهنگ، هرروزعمق و شکاف بیشتری میابد. شاید با این گونه اقدامات نمادین و ریشه دار، توانستیم پنجره ای از مهر و آرامش به سمت نیازهای مشروع سازنده ی این خوبان گشوده باشیم.

  سیف الله کرمی زمستان ۹۲

شما هم در قسمت نظرات در مورد این مطلب بنویسد بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد