۵۵ طرح مرتع داری در دیواندره به مردم محلی واگذار شده است

در شهرستان دیواندره ۱۲ تعاونی مرتع داری و ۲ تعاونی فراگیر تشکیل و از آن طریق مراتع در اختیار مردم قرار گرفته است.

سارال دیواندره

به گزارش عدالت خبر، رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دیواندره اظهار کرد: دیواندره با ۳۷۸ هزار  هکتار جزو شهرستان های مرغوب مرتعی در سطح استان و کشور است. کل مراتع جزو مراتع مرغوب با پوشش گیاهی خوش خوراک دامی و دارویی است. دو منطقه مهم سارال و چهل چشمه مناطق زبانزد از لحاظ پوشش گیاهی هستند، همچنین ظرفیت دام در این شهرستان ۳۸۵ هزار واحد دامی است.

صادق میرزائی ادامه داد: این اداره در راستای مدیریت منابع طبیعی، کل روستاهای شهرستان دیواندره شامل ۱۷۸ روستا را ممیزی کرده، کلا ممیزی ها ظرفیت سنجی شده و مراتع مشخص است. تعداد ۱۲ تعاونی مرتع داری تشکیل شده که ۲ تعاونی فراگیر است. ۸۵ طرح مرتع داری تعریف شده که ۵۵ مورد آن مدیریت شده و  به مردم محلی واگذار شده است.

وی افزود: با توجه به بارندگی های اخیر پوشش گیاهی دیواندره نیز تقویت شده است. احتمال حریق نیز وجود دارد با مردم همکاری های لازم صورت گرفته است. در واقع همکاری مردم باعث شده در سال های گذشته کمترین حریق را در شهرستان دیواندره را داشته باشیم.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دیواندره در ارتباط با آتش سوزی مراتع گفت: آتش‌سوزی یکی از عوامل مهم تخریب عرصه‌های منابع طبیعی(جنگل‌ها و مراتع )محسوب می‌گردد در صورت وقوع حریق، خسارات سنگین و جبران‌ناپذیری به این منابع ارزشمند خدادادی و ملی وارد می‌شود لذا به‌منظور پیشگیری از وقوع این پدیده‌ی مخرب در جنگل‌ها و مراتع این خطه سرسبز که امری بسیار مهم و ضروری است، همکاری و مساعدت آحاد مردم شهرستان دیواندره بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

میرزایی افزود: بر همین اساس به اطلاع شهروندان عزیز و گرامی به‌خصوص بهره‌برداران عرصه‌های منابع طبیعی دیواندره و روستاییان محترم می‌رساند، نظربه بارش ها ونزولات الهی در سال‌جاری وافزایش دما و خشکی هوا، احتمال وقوع آتش‌سوزی در محیط‌های طبیعی فزونی یافته است.

بنابراین ضرورت دارد کشاورزان، دامداران، گردشگران و تمام کسانی که در محیط‌های طبیعی و باز ،برای فعالیت یا تفریح حاضر می‌شوند، نسبت به رعایت نکات ذیل اقدام فرمایند

۱-از رهاسازی زباله‌ها به‌ویژه انواع بطری شیشه‌ای و پلاستیکی، خرده‌شیشه و اشیا مشابه در داخل طبیعت خودداری شود چراکه این اشیا گاها همانند عدسی ذره‌بین عمل کرده و موجب اشتعال علوفه خشک و مواد قابل اشتعال کف جنگل‌ها و مراتع گردیده و کانون‌های آتش در مناطق ایجاد می‌نمایند.

۲- به‌هیچ‌وجه در داخل طبیعت آتش روشن ننمایید و در مواقع ضروری از سطوح بدون پوشش گیاهی استفاده نموده و اطراف اجاق را با سنگ محصور نمایید.

۳- پس از اتمام استفاده از آتش، از خاموش شدن آن اطمینان حاصل نموده و هیچ‌گاه خاکسترهای اجاق را رها ننمایید بلکه می‌توان با ریختن آب یا مدفون نمودن خاکسترها با خاک از خاموش شدن کامل آتش مطمئن شد.

۴- از پرت کردن ته سیگار یاچوب‌کبریت استفاده‌شده در طبیعت و مکان‌های مستعد آتش‌سوزی به‌ویژه در حاشیه راه‌ها و جاده‌ها جدا خودداری نمایید.

۵- از سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی در مزارع جدا خودداری نمایید.

۶- از آتش و مشعل به‌عنوان منبع روشنایی در مراتع به‌ویژه در هنگام راهپیمایی‌های شبانه استفاده ننمایید

۷- از بازی کودکان با آتش به‌ویژه در مناطق با پوشش گیاهی مناسب جلوگیری نمایند

.  ۸- لطفاً در صورت بروز آتش‌سوزی درعرصه منابع طبیعی (بنا به هر دلیلی) ،ضمن تماس با شماره رایگان ۱۵۰۴ بلافاصله با رعایت مسائل ایمنی نسبت به خاموش نمودن آن اقدام و تا حضور نیروهای کمکی محل را ترک ننمایید.

شما هم در قسمت نظرات در مورد این مطلب بنویسد بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد

بک لینک باکیفیت ارزان